Verkkotaidenäyttely


Eija Lassila

Tunteella

Taidekamari 2.5. - 3.6.2023


Tunteella-taidenäyttely on viides oma näyttelyni Torniossa, edellinen oli samassa paikassa neljä vuotta sitten. Aivan ensimmäinen näyttelyni oli 25 vuotta sitten Tornion kaupungintalolla.

Tämä näyttely sisältää pääasiassa akryyli- ja öljyvärimaalauksia, akvarelleja, piirustuksia sekä grafiikkaa viime vuosilta, mutta mukana on vanhempiakin teoksia, 1980-luvulta asti.
Kuvataide on aina ollut osa elämääni. Olen piirtänyt ja maalannut lapsesta saakka, kaupan käärepapereille, jopa luvatta pöydän kansien alle. Isän tyttärelleen ruskeassa työmaasalkussa tuomat väriliidut oli viisivuotiaalle ikimuistoinen tuliainen.

Opiskeluajoista 1970-luvulta lähtien olen aktiivisesti harrastanut ja opiskellut kuvataidetta ja taidehistoriaakin yliopistovuosina. Pääasiallisen oppini omaan taiteen tekemiseen olen siis noin 50 vuoden aikana hankkinut kymmeniltä eri kuvataiteen opettajilta ja erilaisilta taidekursseilta, aivan viime vuosiin saakka. Torniossa ja lähialueella opiskeluun on ollut hyvät mahdollisuudet. Olen ikuinen taideopiskelija.

Kuvataide ei ole ollut minulle leipätyö; oman työurani olen tehnyt lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. Kuvataide on pikemminkin merkinnyt minulle jonkinlaista "vapauden valtakuntaa", välttämätöntä oman ilmaisun, kokemisen ja tarkkailun mahdollisuutta elämässä.

Tunteiden ilmaisulla on ollut keskeinen sija omassa taiteen tekemisessäni, siitä nyt näyttelyni nimi "Tunteella". Taiteen tekeminen on ollut minulle iloa ja intohimoa - elämän pituinen rakkaus. Ilman sitä en olisi se ihminen, joka olen.

Toivon, että taidenäyttelyni välittää teille jotain niistä ajatuksista ja tunteista, joita olen kokenut teoksia tehdessäni.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyyni!

-Eija Lassila

Kuvagalleria


Yhteystiedot:

Eija Lassila

Puh. 040-5365 994