Toukokuun 2024 näyttely
Toukokuun 2024 näyttely

Kuvataideryhmä Löytöretki
Löytöretkellä - Mitä löysimmekään 

Löytöretkellä - Mitä löysimmekään -näyttely esittelee Kivalo-opiston kuvataideopetusta. Kuluva vuosi on Kivalo-opiston toiminnan kymmenvuotis-juhlavuosi. Löytöretki-ryhmän näyttely puolestaan on opiskelijoidemme oman aktiivisuuden helmi. 

Löytöretki -ryhmässä kuvataideharrastamisen polku on vuosien saatossa vahvistunut. Ryhmässä on tutustuttu kuvataiteeseen ja keskusteltu kuvataiteesta. Palkitsevaa löytöretkiryhmässä on se, että jokainen osallistuu, seuraa ja jakaa muiden tekijöiden luovan prosessin ongelmakohtia ja ratkaisuja. 

Löytöretkellä - Mitä löysimmekään - näyttely esittelee yhdeksän kuvataideharrastajan maalauksia. Näyttelyssä on mukana kuvataideharrastamisen konkareita ja harrastamisen hiljattain aloittaneita. Osallistujat ovat Grönvall Hilkka, Jylhänkangas Aini, Kokko Henna, Kumpumäki Helena, Kumpumäki Veikko, Kupiainen Raili, Saglam Marja-Terttu, Stark-Juopperi Seija sekä Tuunainen Sirkka.

Näyttelyn yhteisenä teemana on pohdinta, ja se, mitä olemme kuluneen ja kuluneiden vuosien aikana löytäneet. Olemme löytäneet iloa, muistoja, vapautta, toivetta, onnistumista, haasteita ja kauneutta.

Löytöretki -ryhmänäyttelyn teokset on toteutettu Kivalo-opiston kuvataideopetuksen ryhmässä Keminmaassa. Opiskelijat tulevat ryhmiin koko Meri-Lapin alueelta. Opiskelijanäyttelyn teosten ohjauksesta on vastannut kuvataiteilija ja kuvataidepedagogi Marjo Pitko. 

Näyttelyn tekijöiden esittelypäivä on perjantaina 24.5. klo 15-17, jolloin vietämme näyttelyn lopettajaisia.

Kuvagalleria