Galleria Taidekamari

Tunnelmallinen seuratoimintamme sydän Åströmin pikkupuolella

TAIDENÄYTTELYT

Pidätämme oikeudet muutoksiin

Näyttelykalenteri 2023

TAMMIKUU Jorma Qvist
Vaikutelmia ihmisestä, luonnosta ja ikuisuudesta 
HELMIKUU Tornion Kuvataideseuran vuosinäyttely 2023
MAALISKUU LUONNOSSA - LIISA KOIVISTO
HUHTIKUU Hanna Lindhom MIELENI MAAILMAT
TOUKOKUU TUNTEELLA - Eija Lassila
KESÄKUU Seuran teemanäyttely ELÄINTEN VUORO
HEINÄKUU Hannele Antman - KASVOT KERTOVAT
ELOKUU Hetki ajatuksille - Johannes Vähäsarja
SYYSKUU Wille Erkki Tetri
LOKAKUU Pirjo Saarela
MARRASKUU Pirjo Sonntag ja Ritva Saarensalmi 
JOULUKUU Veli Karppinen 

Näyttelykalenteri 2024

TAMMIKUU Heli Sulila
HELMIKUU Tornion Kuvataideseuran vuosinäyttely
MAALISKUU Tiia Juopperi
HUHTIKUU Rita Junes
TOUKOKUU Marjo Hintsala
KESÄKUU Tornion Kuvataideseuran teemanäyttely
HEINÄKUU Leena Palo
ELOKUU Markku Juntikka
SYYSKUU Varvara Zueva
LOKAKUU Marja-Leena Hyvärinen
MARRASKUU Elina Temmes
JOULUKUU Henna Mattila 

Näyttelykalenteri 2025

TAMMIKUU Vapaa
HELMIKUU Tornion Kuvataideseuran vuosinäyttely
MAALISKUU Vapaa 
HUHTIKUU Raili Kantola 
TOUKOKUU Kansalaisopiston kuvataide 
KESÄKUU Tornion Kuvataideseuran teemanäyttely
HEINÄKUU Maija-Liisa Soini
ELOKUU Sirpa Kontiokoski-Ravantti 
SYYSKUU 
LOKAKUU Vapaa 
MARRASKUU Ilma-Sofia Kuismanen 
JOULUKUU Vapaa 

Näytteilleasettajalle

Infoa, tietoa ja vinkkejä taidenäyttelyyn Taidekamarilla

Näyttelysäännöt

1. Näyttelyaika

Näyttelyaika varataan Kuvataideseuran toimistolta. Hinta jäseniltä 150€/kk ja muilta 200€/kk. Jos varaat näyttelyajan yhteisnäyttelyä varten eli ryhmässä on 2 henkilöä tai useampia, on hinta 250€/kk. Tilan voi varata kuukaudeksi. Näyttelymaksusta maksetaan 50€ seuran tilille viimeistään ripustuksen jälkeen. Viime tipan peruutusten takia varausmaksu 50€ jää seuralle, mikäli et peru näyttelyäsi kuukautta ennen sen alkamista.

Näyttelysi aikana tiloissa voidaan järjestää myös seuran muuta toimintaa ja tapahtumia. Esimerkkinä Ystävänpäiväkahvitus, iltaisin kokouksia, mm. vuosikokous ja johtokunnan kokoukset sekä kurssitoimintaa. 

2. Ripustus

Ota yhteyttä Kuvataideseuraan hyvissä ajoin ennen näyttelyäsi. Tee alustava ripustussuunnitelma ja huolehdi siitä, että sinulla on tarvittava määrä teoksia näyttelyyn. Näyttelyn ripustamiseen saat tarvittaessa apua näyttelysihteeriltä hänen työaikansa puitteissa. 

3. Näyttelyjulisteet

Näytteilleasettaja vastaa pääsääntöisesti julisteiden suunnittelusta, mutta julisteen voi tehdä tarvittaessa Kuvataideseuran työntekijä. Kuvataideseura teettää julisteita A3 kokoisena 4 kpl ja A4 kokoisena 5 kpl. Jos näytteilleasettaja haluaa teettää lisää julisteita, tulee hänen itse huolehtia painatuksesta. 

4. Tiedotus

Kuvataideseura hoitaa näyttelyn tiedotuksen eri medioihin. Voit halutessasi hoitaa tiedotuksen myös itse. Sovi asiasta näyttelysihteerin kanssa. Jos haluat lehtijutun, on sinun itse otettava yhteyttä haluamiisi lehtiin ja sopia jutun teosta. Tiedotus on tehtävä omaksi parhaaksesi ja siksi, että taataksemme toimintamme jatkuvuuden on meillä oltava näyttöä siitä, että toimintaa on. Ilman lehdistöä emme tavoita näyttelyvieraita. Käytämme teostesi kuvia mm. seuran somejulkaisuissa.

5. Taidekamarin avaimet

Saat avaimen galleriaan ripustusta varten heti, kun edellinen näytteilleasettaja on purkanut näyttelynsä. Avain on noudettava gallerian aukioloaikana näyttelysihteeriltä kuittausta vastaan. Ripustuksen voit tehdä itsenäisesti esim. viikonlopun aikana.

6. Avajaiset

Jos pidät avajaiset, tarjoilu yms. on kustannettava itse. Apua avajaisten valmisteluun saat tarvittaessa näyttelysihteeriltä hänen työaikansa puitteissa.

7. Ripustuskiskot ja teosten numerointi

Nyt kun meillä on uudet hienot ripustusjärjestelmät, nauloja ei enää tarvita ja tapetteihin ei edelleenkään saa liimata tarroja. Numerolaput voi kiinnittää esim. teosten kehyksiin tai nastoilla seiniin.

8. Vakuutukset

Seura ei vakuuta teoksia. Voitte itse ottaa vakuutuksen halutessanne. Seura ei myöskään korvaa rikkoontuneita teoksia. Seinien epätasaisuuksien takia tarkastakaa taulujenne kiinnitykset jo ripustaessa. Ns. vaihtokehyksien ripustaminen kupruileville seinille on osoittautunut erittäin epävarmaksi.

9. Näyttelyn purku

Pura näyttely vasta sen päivän iltana kun olet ilmoittanut näyttelyn päättyväksi, eli noin puolta tuntia ennen gallerian sulkemista. On olemassa tietty ihmisryhmä, joka jättää kaiken viimetinkaan, mm. näyttelyihin tutustumisen.

10. Näyttelyn ja teosten kuvaaminen 

Taidekamarin Galleriassa ei ole kuvaamiskieltoa. Kuvia näyttelyistä ja teoksista laitamme yleensä verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan. Näyttelysopimuksen allekirjoittamalla annat myös samalla luvan teoskuvien julkaisemiseen.

11. Rajoitetut tekniikat näyttelyteoksissa

Tornion kuvataideseura ei yleensä ole rajannut taiteilijalta Galleria Taidekamarin näyttelyissä esillä olevien näyttelyteosten tekotapaa, tekniikkaa tai aihetta.

AI-taide eli tekoälytaide on kielletty jatkossa näyttelyistä. Tämä kielto koskee kuvagenerointia, jossa kuva on kokonaan tai suurimmilta osin luotu käyttäen prompt -työkalua, joka pohjautuu kolmansien osapuolien kuvaresurssien hyödyntämiseen.

Info 

Näyttelyvaraukset

Varauslomake

Huomaathan, että varauslomakkeen lähettäminen on kysely vapaasta näyttelyajasta. Varaus vahvistetaan aina toimistollamme.

Varaustilanne

Tällä hetkellä seuraavat vapaat näyttelyajat ovat varattavissa vuodelle 2025 ja 2026.

Jäsennäyttelyt

Helmikuun ja kesäkuun näyttelyajat on varattu seuran yhteisnäyttelyille.

Näyttelykalenteri

Tämän hetkinen näyttelykalenteri on sivun alussa. Peruuntumiset ovat mahdollisia ja  pidätämme oikeudet muutoksiin.

Näyttelyn varauslomake

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin voimme.


Taidenäyttelyyn valmistautuminen

Näyttelytila

Taidekamarin näyttelytila on kahdessa huoneessa. Tilat on merkitty pohjapiirrokseen vihreällä. Pohjapiirroksessa on myös ripustuskiskoilla varustetut seinät mittoineen. Pienemmän huoneen voi halutessaan jättää käyttämättä. Kattoihin on asennettu kohdevalaisimet kiskoilla.

Kuvia näyttelytilasta

Vinkkejä taidenäyttelyn suunnitteluun

Laadi näyttelysuunnitelma

Näyttelysuunnitelma helpottaa valmistautumista eli mieti millainen näyttely tulee olemaan, mitä ja millaisia teoksia se tulee pitämään sisällään. Mieti teosten määrä, koko ja tekniikka.

Mieti näyttelyn nimi ja teema

Näyttelysuunnitelman pohjalta muotoutuu myös näyttelyn teema. Näyttelyn nimi yleensä on sinulla jo valmiiksi mielessä tai se ideoituu teoskokonaisuudesta. 

Suunnittele ripustus

Tee alustava ripustussuunnitelma ennen ripustuspäivää. Käy tutustumassa näyttelytiloihin etukäteen. Voit käyttää suunnittelun apuna pohjapiirrosta. Näyttelysihteeri opastaa ja näyttää paikat ja välineet mielellään.

Lähetä materiaali näyttelysihteerille hyvissä ajoin

Kirjoita lyhyt taiteilijaesittely ja näyttelyn teema. Näitä tarvitaan lehdistötiedotteeseen, tulosteeksi näyttelyyn ja verkkogalleriaan. Valitse teoskuva (resoluutio 300px) näyttelyjulisteeseen. Jos haluat tehdä näyttelyjulisteen itse, voit ladata Taidekamarin logon sivun alaosasta.

Varaa riittävästi aikaa ripustukselle

Pääsääntöisesti ripustusaika on lauantai-iltapäivästä maanantai-iltaan. Ota kaveri mukaan avuksi. Varmista ja sovi aikataulu näyttelysihteeriltä. Laadi myös alustava teosluettelo, se viimeistellään ripustuksen jälkeen ennen avajaisia.

Suunnittele avajaiset

Pidätkö avajaiset? Skumppaa, kahvia ja pientä tarjottavaa? Suunnittele tarjoilut etukäteen. Taidekamarin keittiö on käytössäsi. Kutsu avajaisiin omat läheisesi ja tiedota omia sidosryhmiäsi. Seuran tiedotteet eivät välttämättä tavoita kaikkia, ketkä haluat tilaisuuteen. 

"Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty."