Kurssit

Vuoden 2024 kurssien yksityiskohtaiset aikataulu- ja toteutussuunnitelmat avautuvat vähitellen. Otamme vastaan myös ennakkoilmoittatumisia tuleville kursseille. Tarkemmat aikataulut, hinnat ja lisätiedot ilmoitamme hyvissä ajoin ennen kurssien alkua.

Morsiusarkku Pajalasta vuodelta 1804, koristeaiheena runsaudensarvi. Aunesgården, Övertorneå. kuva: Maija-Liisa Soini

Perinnemaalausta Tornionjokilaaksossa

Oppimistavoitteet: Teoria ja periaatteet. Historia, aineet ja välineet. Siveltimen käyttö koristemaalauksessa. Sivellintekniikka ja tekniikkaharjoittelua. Maalien tekeminen ja harjoittelu: tempera ja perinnemaalit. Kuvion sommittelu esineeseen. Ootraus ja sen tekniikka. Maalausharjoittelua.

Opettaja: Maija-Liisa Soini ja Hannu Kenttämaa

Toteutusajankohta: 15.-18.5. ja 5.-7.6.2024 3h/pvä klo 17.00-19.45
Opintotuntien määrä: 21 tuntia
Kohderyhmä: Nuoret ja aikuiset (1. luento soveltuu myös taideopiskelijoille)
Kurssin hinta: Tornion kuvataideseuran jäsen: 90€, ei-jäsen: 120€.

Kuvataideseuralta voi ostaa tarvikepaketin, jossa on kurssilla tarvittavat siveltimet ja varusteet. Paketin hinta 50€.

Ohjelma:
1. pvä: Teoria ja periaatteet; historia, aineet, siveltimen käyttö koristemaalauksessa ja sivellinharjoittelua
2. pvä: Tekniikka ja tekniikkaharjoittelua
3. pvä: Maalien tekeminen ja harjoittelu; tempera ja perinnemaali
4. pvä: Kuvion sommittelu esineeseen. Akvarellipaperi/pohjamaalattu pahvi/kulho/suolasalkkari tms.
5. pvä: Ootraus. HK
6. pvä: Ootraus. HK
7. pvä: Maalausharjoittelua, hyödynnetään kurssilla opittua käytännössä.

Kurssin tarkoitus on ohjata ja opastaa Tornionjokilaakson kulttuuriperinnön tuotteistamista, sen ylläpitoa ja säilyttämistä sekä käytön hyödyntämistä tänä päivänä. Pyritään kehittämään Suomen ja Ruotsin yhteistyötä kulttuuriperinnön säilyttämisen osana.

copyright iStockPhotos

Koloristinen värimaalaus

Oppimistavoitteet: Maalauskurssilla tutustutaan jälki-impressionistien väritaiteeseenPaikkakunnan tutut maisemat puetaan 1900-luvun alun innoittamaan värimaailmaanToteutusajankohta: 12.-14.7.2024, pe 16-19, la-su 11-17Opintotuntien määrä: 12 tuntia (pe 16-19, la 11-17, su 11-17)Kohderyhmä: Aikuiset

copyright Juho Nevalainen